Aki komolyan gondolja a kávézást, előbb-utóbb eljut arra a pontra, hogy a kapszulás vagy a nyomógombos automata gépeknél többre vágyik. A HiBREW H7 Barista Pro pontosan erre az igényre ad választ, méghozzá úgy, hogy közben nem kell hozzá kávézót nyitni.
Ez a félautomata kávégép azoknak készült, akik szeretnék maguk kontrollálni a kávékészítés minden lépését, a friss őrléstől kezdve a tökéletes tejhabig.
Európai raktárról rendelhető, ahonnan gyorsan és vámmentesen érkezik. Kuponnal most olcsóbb, 127 000Ft (limitált ideig használható): 8EF9T12HTY4V
Dizájn és minőség
A gép kinézete is figyelemre méltó és professzionális hatást kelt, a konyhapulton kifejezetten jól mutat. A rozsdamentes acél elemek és a masszív építés hosszú élettartamot ígérnek, a kezelőfelület pedig egyszerű, néhány gombbal és kapcsolóval működik, tehát nem kell menükben bogarászni.
A víztartály extra nagy, 2.8 literes, ami kényelmes méret, nem kell állandóan utántölteni, de nem is foglal túl sok helyet.
Ami megkülönbözteti a mezőnytől, az a teljes készlet, amit a géphez adnak, nem kell külön vadászni a tamper után, a tejhabosító kancsót sem kell másik boltban keresni. A csomagban általában szűrőkosarak is vannak egyes és dupla adag kávéhoz, plusz egyéb kiegészítők, amikkel azonnal neki lehet állni a kísérletezésnek.
Miért éri meg friss babból főzni?
A babból kávét elv itt komolyan érvényesül, a frissen őrölt szem aromája és a végeredmény között van különbség ahhoz képest, amit egy előre csomagolt kapszula tud adni.
Persze ez több odafigyelést igényel, az őrlési finomságot és az adagolást is magunknak kell belőni, de aki egyszer belekóstol ebbe a világba, ritkán megy vissza az egyszerűbb megoldásokhoz.
Beépített kúpos őrlő: a friss őrlés titka
A beépített kúpos őrlő az egyik legnagyobb erőssége a gépnek, az őrlési fokozat állítható 30 különböző szinten, így finomhangolható, hogy a babból milyen textúrájú őrlemény készüljön. Ez azért kulcsfontosságú, mert az eszpresszóhoz sokkal finomabb őrlés kell, mint mondjuk egy filterkávéhoz.
A kúpos őrlők egyébként azért népszerűek a komolyabb gépekben, mert kevésbé melegítik fel a kávét őrlés közben, így jobban megőrzik az aromákat, a garatba pedig körülbelül 250 gramm bab fér, ami egy átlagos háztartásban bőven elég néhány napra.
Profi főzési folyamat
A gép 19 bar nyomással dolgozik szabványos, 58mm-es portafilterrel, ami profi szintnek számít, nem véletlen, hogy a gyártó kifejezetten kávézóknak, hoteleknek és éttermeknek is ajánlja. Ennek ellenére a méretei és az ára miatt otthonra is tökéletesen beilleszthető, ha valaki szeretne kilépni a megszokott kávékészítési rutinból.
A fűtési rendszer gyorsan eléri a működési hőmérsékletet, így reggel nem kell percekig várakozni az első kávéra.
Gőzölő kar tejeskávé rajongóknak
A gőzölő elengedhetetlen azoknak, akik tejeskávékat készítenek, a gőznyomás elég erős ahhoz, hogy sűrű, selymes mikrohabot lehessen vele készíteni.
Egy kis gyakorlással már otthon is összejön az a fajta tejhab, amit a kávézókban látni, a kar mozgatható, így könnyen pozícionálható a kancsóhoz.
Európai raktárról rendelhető, ahonnan gyorsan és vámmentesen érkezik. Kuponnal most olcsó, 128 000Ft (limitált ideig használható): 8EF9T12HTY4V






