Étel hőmérés profin, okos hőmérővel

Az ételek hőmérsékletét és leginkább a húsok hőmérsékletét (maghőmérsékletét) azért mérjük, hogy tudjuk mikor sült meg rendesen, vagyis amikor még nem sült csontszárazzá, de már nem is nyers. Ennek az állapotnak van egy jellemző hőmérséklete, ami megmérhető.

Erre szolgál az úgynevezett maghőmérő, amit főleg húsok esetén szokás használni, de egyéb esetben is jó lehet, tipikusan a nagyobb, sütéssel készülő ételek esetén (pl. kenyér), mert azoknál viszonylag nehéz megállapítani kellő rutin hiányában, hogy megsült-e már vagy sem.

A filléres, de jó megoldás

Így néz ki egy ilyen hőmérő:

Ez a legolcsóbb, kb. 1200 Ft. Valamibe beleszúrva gyorsan kiírja a hőmérsékletét.

(Hogyan vásárolj Banggood-on? Kattints ide a teljes leírásért!)

Az okos megoldás

Persze vannak sokkal profibb megoldások is, amelyek szólnak is, ha elért a sütésre váró étel egy szükséges hőmérsékletet és mobil alkalmazással is használhatók.

Ez is egy ilyen:

Ez egy abszolút 21. századi okos megoldás, bluetooth-on keresztül alkalmazással is használható, érintőkijelzős. Beállítható a kívánt hőmérséklet és szól, ha elérte, így nem kell a sütő előtt várni a pillanatot és kézzel ellenőrizgetni.

(Hogyan vásárolj Banggood-on? Kattints ide a teljes leírásért!)

És az étel hőmérők Rolls-Royce-a

Azt hitted már nem lehet fokozni? De lehet. A harmadik megoldás már három ponton is képes mérni a hőmérsékletet, így sokkal pontosabb eredményt adhat:

Amúgy a gyártó ugyanaz és a hőmérő is ugyanúgy működik, mint az előző, csak három ponton is képes mérni.

Csak egy ezressel drágább, így megéri ezt választani.

(Hogyan vásárolj Banggood-on? Kattints ide a teljes leírásért!)

admin

admin Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.