A sous vide az utóbbi években egyre népszerűbb lett azok között, akik szeretik az otthoni főzést komolyan venni, de nem akarnak profi séfnek tanulni.
A technika lényege, hogy az ételt vákuumcsomagolva, pontos hőmérsékletű vízben készítjük el. A vízfürdő stabil hőfokon marad, így az alapanyag nem tud túlsülni vagy kiszáradni. Ezért lesz a hús mindig szaftos, a hal omlós, a zöldség pedig roppanós.
Régen ez inkább éttermekben volt megszokott, de ma már egy jó készülékkel otthon is könnyen megoldható.
A BlitzHome SV2209 pont ebbe a kategóriába esik: egy olyan konyhai eszköz, ami elsőre futurisztikusnak tűnhet, de valójában egyszerű a használata.
A 1100 W-os teljesítménynek köszönhetően gyorsan felmelegíti a vizet az edényben, és stabilan tartja a beállított hőmérsékletet. Ha valaki próbált már hasonló eszközt, tudja, mennyire bosszantó tud lenni, ha ingadozik a hőfok, mert az egész étel minőségét elrontja.
A kijelző egyszerű és letisztult, minden adat jól látható rajta. Nem kell találgatni, hány fokon jár a víz, vagy mennyi idő van hátra.
Itt viszont precíz vezérlésről van szó, amit ráadásul mobilapplikáción keresztül is irányíthatunk. Ez kényelmes megoldás, mert beállítod a hőmérsékletet és az időt a telefonodon, aztán csak vársz, amíg elvégzi a dolgát.
A sous vide módszer egyik legnagyobb előnye, hogy kiveszi a bizonytalanságot a főzésből, mert nem hagyatkozol a sütő vagy a serpenyő szeszélyeire. Hasonló a helyzet a csirkével, ami gyakran kiszárad hagyományos sütés közben, itt viszont szaftos marad és utána mehet a pirítás. A BlitzHome SV2209 ehhez adja a stabil hátteret.
Vámmentesen érkezik ingyen szállítással és kuponnal most olcsóbb, csak 17 000 Ft (limitált ideig használható): BGbfc2e6
Vámmentes vásárlási útmutatóért kattints ide





